Op zoek naar Groen

De kleur Blau is mooi, maar soms heb je even behoefte aan Groen. Gelukkig bestaat Amsterdam uit veel meer dan beton en cement. De stad zit vol leuke parkjes en het heeft zelfs een bos. Als echte Amsterdammer is je favoriete vervoersmiddel de fiets. Daar leent deze stad zich prima voor, want je bent overal dichtbij. Fiets vanaf Delflandplein naar de volgende groene gebieden: 

Riekerhaven

Even snel een frisse ochtendwandeling maken? Dat kan! Met de fiets ben je binnen 4 minuten bij Riekerhaven. Dit park bevat een beach volleyball court en de KasKantine. De KasKantine is een leuk restaurant dat volledig zelfvoorzienend is. Het concept is hip, biologisch en duurzaam. Nodig jezelf uit om te proeven van de lekkernijen. In de zomer zijn er altijd evenementen die jij kunt bijwonen. 

Rembrandtpark

Fiets 9 minuten en betreed Rembrandtpark, een prachtig park voor het hele gezin. Hier is altijd wat te doen! Je kan er geiten en schapen aaien in de Stadsboerderij. Voel je weer jong terwijl je hutten bouwt met je kind(eren). Zet de barbecue maar aan, terwijl je partner de honden vrij laat rennen op de aangewezen plekken. Jog elke ochtend jezelf gezond tussen het vele groen. De gemeente heeft veel plannen met dit interessante park. Zij zijn, samen met betrokken omwonenden en belanghebbenden, gaan werken aan een plan voor renovatie- en beheer. Zo wordt het park nog mooier, publiek vriendelijker en groener! 

Amsterdamse bos

Behoefte aan een groot natuurgebied waarbij je verschillende sporten kan beoefenen? Het Amsterdamse bos zit vol met verrassingen. Binnen 12 minuten kan je genieten van dit prachtige natuurgebied. Bezoek eens het befaamde Bloesempark als het in bloei staat. Spring in een kano en aanschouw het bos vanaf de prachtige waterkant. Wil je liever de hoogte in? Ga de uitdaging aan in het klimpark! Kortom, er is genoeg te beleven.

Sloterplas

Op 5 minuten fietsafstand vind je de gezellige Sloterplas. Op deze groene plek vind je diverse evenementen, zoals het Mystic Garden festival. Neem een zomerse een duik in het natuurwater. Liever een zwembad? Dat kan ook, bij Optisport vind je een 25 meterbad en een peuterbad. Ook hier kan de sportliefhebber zich heerlijk vermaken. Er zijn diverse sporttoestellen aanwezig en in de zomer is er van alles te doen op het water.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *