Amsterdam’s Finest

Wat maakt Amsterdam zo leuk? Amsterdam is een van de meest vrije en romantische steden in de wereld. Alles lijkt er mogelijk. Wanneer je langs de dansende huisjes loopt voel je de eeuwenoude geschiedenis leven. Dompel je onder en leer meer over deze bijzondere stad. Zo kan jij, als (toekomstige) Amsterdammer, opscheppen over de geheimen die schuilen achter de gevels van de kleurrijke stad. Maak je kaasplankje klaar en schenk jezelf een koude Heineken in, zo kom je sneller in de typisch Amsterdamse sfeer.

Rijksmuseum

Als je naar Amsterdam verhuist, mag je het Rijksmuseum echt niet overslaan. Dit spectaculaire gebouw geeft onderdak aan de allermooiste gouden eeuw schilderijen. Je hebt vast al eens van de Nachtwacht gehoord! Dit beroemde schilderij van Rembrandt van Rijn is een van dé bijzondere werken die je hier kunt zien. Het is extra leuk om te weten dat de architect van dit bijzondere gebouw ook de architect van Amsterdam Centraal is. 

Vondelpark

Een lange wandeling back to memory lane. Dit park van 2 km lang is de trots van Amsterdam. Terug in de flowerpowertijd (1960/1970) werd Vondelpark een symbool van alles mag en alles kan. In 1980 werd er een open theater gebouwd, waar je hedendaags nog steeds kan genieten van gratis entertainment. Fiets door dit groene stukje Amsterdam en spot tegelijk diverse bn’ers. In de zomer verveel je je hier nooit. Het is altijd gezellig druk en er zijn altijd activiteiten waar je aan mee kunt doen. 

The Bulldog

We gaan er niet omheen praten, Amsterdam staat natuurlijk ook bekend om de legale jointjes.

Met een stad die overvol raakt van alle coffeeshops, wil je natuurlijk wel weten welke de meest befaamde is. Dat is zonder twijfel The Bulldog, met daarmee speciaal de aandacht voor het gebouw op Leidseplein. Het gebouw waarin de coffeeshop zit was voorheen een politiebureau. Op 1 april (ja echt waar) 1985 opende The Bulldog zijn deuren. Het was de grap van Amsterdam, want welke coffeeshop opent nou zijn deuren in een oud politiepand?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *